Milenko Konjokrad primjer mladog i uspješnog poljoprivrednika

Milenko Konjokrad, iz sela Golubovići kod Rogatice, po zanimanju je inženjer poljoprivrede. Ljubav prema selu dovela ga je do odluke da prije tri godine oživi domaćinstvo u rodnom selu i počne da živi od rada na svom imanju.

”Prije tri godine sam započeo sa poljoprivrednom proizvodnjom i na neki način oživio gazdinstvo. Bavim se uzgojem goveda u sistemu krava tele. Trenutno posjedujem 11 krava, a iz svih kategorija imam 32 grla”, kaže Konjokrad.

On dodaje da postoji potencijal za proširenje kapaciteta i proizvodnje, što planira u budućnosti. Nedavno su njegov život na selu i rad na imanju olakšani u velikoj mjeri, budući da je Opština Rogatica riješila pitanje vodosnabdijevanja u ovom selu.

Tim povodom ga je posjetio i načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

”Ovdje imamo jednog mladog čovjeka koji je završio poljoprivredni fakultet, vidio načine rada na drugim prostorima i vratio se u svoje selo da započne proizvodnju. Doveli smo vodu u ovo selo, ali to nije ono na čemu ćemo stati. I dalje ćemo nastojati da još jače podržavamo ovakve proizvođače”, rekao je Jagodić.

Iako mladi danas najčešće ne vide perspektivu u selu, Milenko Konjokrad je jedan od onih koji to demantuju.

scroll to top