Krompir pire je jedan od omiljenih dodataka svakom ručku, ali s ovim novim trikovima pire može postati ručak sam po sebi. Napravite standardni pire po vašem omiljenom receptu pa onda iskoristite neki od ovih brzih i jednostavnih trikova da ga učinite zanimljivijim.
Igrajte se sa sirom
– Ako volite jači ukus, dodajte 100 grama feta ili kozijeg sira.
– Ako želite kremast ukus, umiješajte 100 g krem sira.
– Za prave gurmane, umiješajte 100 grama rendanog kačkavalja.
Pikantno
– Za meksički šmek, dodajte 1 kašiku nasjeckane čili papričice.
– Za špansku aromu, ubacite u pire četiri kašičice tucane paprike i ukrasite vlascem.
– Za indijski krompir pire, pomiješajte običan i slatki krompir, pa začinite kimom i kurkumom.
Aroma bilja
– Dodajte pesto u svoj krompir pire. Malo manje od jedne šolje pripremljenog pesta je više nego dovoljno.
– Ako želite nešto potpuno drugačuje, u spremljen pire umiješajte kašičicu usitnjenog ruzmarina i sok jednog limuna.
Hrskavo
– Dodajte 100 g isjeckanog i preprženog suhog mesa.
– Brukolu isjeckajte na sitne cvjetove pa ih prokuhajte nekoliko minuta. Začinite i dodajte ih u pire.
– Umiješate orahe, bademe i indijski orah. Samo krupno isjeckajte i umiješajte u pire.