Sastojci: 2 kašike maslaca, 1 mladi luk, 1 mala ljuta papričica, 1 kašičica ribanog svježeg đumbira, 1 kašičica sitno nasjeckanog bijelog luka, 150 g šampinjona, 1 kašičica mljevenog korijandra, 1/2 kašičice kurkume u prahu, 4 velika jaja, 1 kašičica limunova soka, so, biber.
Priprema:
1. Na maslinovu ulju popržite nasjeckani mladi luk pa dodajte naribani đumbir, sitno sjeckani bijeli luk, papričicu i ostale začine. Često miješajte i pržite nekoliko minuta pa ubacite i očišćene, narezane gljive.
2. Kada gljive puste vodu, ulijte i jaja koja prethodno umutite vilicom. Pržite miješajući dok se jaja ne počnu stezati pa umiješajte limunov sok i obilno posipite biberom.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)