Limun raspucanci idealna zimska poslastica

Sastojci:

2 jaja

200 g šećera

50 g maslaca

prstohvat soli

naribana korica 1 limuna

40 ml ulja

kašičica ekstrakta vanilije

350 g brašna

1 prašak za pecivo

2 kašike soka od limuna

100 g šećera u prahu (za uvaljati)

50 g šećera kristal (za uvaljati)

Priprema:

Izmutite jaja sa šećerom, maslacem i uljem. Dobijenoj smjesi zatim dodajte ekstrakt vanilije, koricu i sok limuna, te na kraju lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Kad dobijete lijepu glatku smjesu, stavite je u frižider na hlađenje. Ova smjesa treba da bude što hladnija i tvrđa, pa je dobro ostaviti je u frižideru preko noći. Kada se tijesto dovoljno ohladilo, napravite od njega kuglice veličine oraha, zatim ih prvo uvaljajte u kristal šećer, a onda u šećer u prahu. Pecite ih u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, od 10 do 15 minuta.

(Izvor: Nezavisne novine)

scroll to top