Sastojci:
500 gr. graška
2 glavice luka
2 mrkve
paprika
tikvica
paradajz pire
brašno
1 kašikica mljevene paprike
1 vezica peršuna
1/2 kašikice bibera
3 kašike ulja
1 kašikica soli
Priprema:
Luk očistiti, isjeći sitno i propžiti u ulju. Čim promijeni boju dodati mrkvu, papriku i tikvicu, isječene na kockice.
Miješati povrće nekoliko puta oko 5 minuta. Nakon toga dodajete brašno i energično miješate da se ne stvore grudvice.
U dinstano povrće dodajete grašak, te vodu da prekrije povrće.
Nakon što provri, dodajete paradajz pire i so. Začiniti biberom i paprikom.
Ostaviti da vri dok se povrće ne skuha i dok ne ispari dio tečnosti.
Pred kraj kuhanja, dodajte sitno isjeckani peršun.
Napomena: Ako ste od onih ljudi koji uz svako jelo jedu mesu, možete dodati i kockice mesa na početku prijeme jela da se kuha (naprimjer piletina). Bitno je da se dobro skuha.