“Krajiška kuća” od aprila u centru Banjaluke

Objekat u kome će biti smještena ''Krajiška kuća''

Na Dan grada Banjaluka – 22. aprila trebalo bi da bude otvorena ”Krajiška kuća” u kojoj će lokalni poljoprivrednici prodavati svoje proizvode, izjavio je direktor banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

Ilić je izrazio nadu da će do februara izvođač početi sa prilagođavanjem namjeni prostora u centru grada na Bulevaru cara Dušana koji je Skupština grada Banjaluka dodijelila u decembru.

”U dogovoru sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem naše ambicije su da Krajiška kuća bude otvorena 22. aprila”, istakao je Ilić.

On je naglasio da će u Krajiškoj kući biti dostupni isključivo domaći proizvodi i hrana organskog porijekla – med, proizvodi od raznog povrća i voća, voćne prerađevine i sokovi, rakija, suhomesnati proizvodi i razne vrste sireva, ljekovito bilje, čajevi, prirodna kozmetika.

”Da bi ponuda bila što kvalitetnija i interesantnija i za turiste i za naše građane obratili smo se i u 20 opština okruženja grada Banjaluke, zapadnog dijela Republike Srpske koji spadaju pod Krajinu da sve delicije predstave u Krajiškoj kući”, naglasio je Ilić.

On je naveo da je održan sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima koji su se registrovali u bazu podataka poljoprivrednih gazdinstava na području Banjaluke, kao i nekoliko sastanaka sa poljoprivrednim prerađivačima u vezi sa aktivnostima na brendiranju proizvoda.

Prema njegovim riječima, u bazi podataka poljoprivrednih gazdinstava na području grada nalazi se njih 300.

On je izrazio nadu da bi, ukoliko uspješno bude riješen poslovni prostor u Trebinju, u septembru mogla da bude pokrenuta Krajiška kuća i u tom gradu.

Ilić je podsjetio da je u Banjaluci prošle godine otvorena ”Hercegovačka kuća” – projekat koji su zajednički realizovali Agrarni fond Trebinja i Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka.

(Nezavisne novine)

scroll to top