Sastojci:
8 jaja,
250 ml mlijeka,
250 g sitno isjeckane pileće šunke,
80 g kačkavalja ili tvrdog sira,
mala glavica crnog luka,
čehn sitno isjeckanog bijelog luka,
1 zelena babura,
1 crvena babura,
pola kašičice biljnog začina,
biber,
isjeckan peršun.
Priprema:
1. U većoj posudi umutite ručnom mutilicom jaja i mlijeko, dodajte biljni začin, biber, naerendani sir, sitno isjeckanu pileću šunku, crni i bijeli luk, paprike, malo peršuna i sve pomešajte.
2. Vatrostalnu činiju podmažite uljem i sipajte pripremljenu masu. Pecite u zagrejanoj rerni na 175 stepeni, otprilike 45 minuta, odnosno dok blago ne porumeni.
3. Pečeni omlet ostavite da se malo prohladi, onda ga isjecite na kocke, pospite preko isjeckani peršun ili vlasac.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)