Juneći rezanci u woku s povrćem za ručak

Sastojci: 800 g junetine od buta, 1 kašika škrobnog brašna, 1 čehno bijelog luka, 150 g mrkve – izrežemo na trakice, 150 g mladog luka, 1/2 korijena celera – režemo na trakice, 150 g paprike, 1 kašičica usitnjene čili papričice, umak od soje, ulje, so, biber.

Priprema:

1. Narežemo meso. Sojin umak i škrobno brašno promiješati, pokriti folijom i ostaviti 30 minuta.

2. Meso popržimo na vrućem ulju. Kada se meso preprži izvadimo ga i ostavimo sa strane. U wok  dodamo malo ulja te 3 minute pržimo korjenasto povrće. U tavu stavimo ostatak povrća (luk, paprika).

3. Dodamo malo bijelog luka i čili papričice. Kada osjetimo miris bijelog luka, dodamo meso i promiješamo.

4. Predlažemo da se kao dodatak ovom jelu posluži kuhana riža.

scroll to top