Javni poziv za podsticaje za obradu poljoprivrednog zemljišta

Ilustracija

Općina Kakanj raspisala je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za jesenju obradu poljoprivrednog zemljišta u 2021. godini.

Pozivamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Kakanj da podnesu zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za jesenju obradu poljoprivrednog zemljišta u 2021. godini.

Pravo na podsticaj imaju poljoprivredni proizvođači upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava  i registar klijenata  kao nosioci gazdinstva i koji u tekućoj godini u jesen obave osnovnu i dopunsku obradu zemljišta i zasnuju ratarsku i povrtlarsku proizvodnju na vlastitom imanju ili na zemljištu u zakupu,  na površini od 3 do 20 dunuma.

Podsticaj  iznosi:

  • 60,00 KM/dunumu za korisnike koji su registrovali poljoprivredu kao osnovnu djelatnost (samostalni poljoprivrednici),
  • 40,00 KM/dunumu za korisnike koji nisu registrovali poljoprivrednu djelatnost.

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:

  • zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaje za biljnu proizvodnju,
  • kopija potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica) izdate u 2021. godini,
  • lista korištenja u biljnoj proizvodnji za 2021. godinu izdata iz Registra poljoprivrednih gazdinstava i Registra klijenata,
  • Rješenje o obavljanju poljoprivredne djelatnosti (samostalni poljoprivredni proizvođači),
  • kopija kartice s brojem bankovnog računa.

Rok za podnošenje zahtjeva je 26.11.2021. godine

Zainteresirani mogu preuzeti zahtjev na protokolu Općine Kakanj, te uz neophodnu dokumentaciju  isti predati na mjestu preuzimanja, do navedenog roka.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kakanj, I sprat,  ili na broj telefona: 032/771-828,  svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 sati.

scroll to top