Ukusna čokolada sa cimetom i đumbirom

Sastojci:

200 ml vode,

10 g svježeg korijena đumbira,

150 g čokolade za kuhanje,

60 g gorke čokolade,

400 ml slatkog vrhnja,

kašičica cimeta.

Priprema:

1. Očišćeni korijen đumbira narežite na kolutiće, stavite u ključalu vodu i kuhajte 10 minuta na laganoj vatri. Procijedite i u ocijeđenu tekućinu zamiješajte čokoladu koju ste prethodno razlomili na kockice i slatko vrhnje.
2. Sve zajedno zagrijavajte uz neprestano miješanje dok ne prokuha, potom uklonite s vatre, dodajte cimet i sipajte u šoljice.

(Kuharica)

Redakcija

Next Post

BiH izvezla prve količine konzumnih jaja

pet jan 17 , 2020
Firma za proizvodnju konzumnih jaja ”Agreks” iz Donjeg Žabara izvezla je prve količine od 302.400 komada konzumnih jaja za industrijsku proizvodnju na tržište EU, odnosno za jednu hrvatsku firmu. Direktor ”Agreksa” Predrag Miličić rekao je da će sljedeće sedmice istu količinu jaja isporučiti još jednoj hrvatskoj firmi sa kojom su, […]