Sastojci: 300 g junećeg mesa, 150 g šampinjona, 300 g luka, 2 svježe paprike, malo ljute tucane paprike, malo slatke paprike, biber u zrnu, 1 veća mrkva, 1 paradajz, 2-3 čehna bijelog luka, 3-4 lovorova lista, ulje, so, biber, mljeveni peršunov list.
Priprema:
1. Na ulju propržiti sitno sjeckan crni luk, dodati sjeckanu mrkvu i papriku pa i to dinstati.
2. Krompir skuhati u ljusci, pa ga oguliti i izgnječiti vrućeg, ubaciti sir i jaje, pa izmiksati da bude pjenasto.
3. Dodati brašna ne mnogo da tijesto bude mekše, praviti valjak i sjeći na manje dijelove, pritisnuti viljuškom.
4. Kuhati u posoljenoj vodi. Preliti malo maslinovim uljem i služiti kao prilog.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)