Goveđi gulaš za ručak

Sastojci: 1 kg govedine, 6 čehna bijelog luka, 4 komada luka, 3 komada mrkve, 2 list lovora, 2 dl crnog vina, 1 dl pasirane rajčice, 2 kašičice crvene paprike, 1 kašičica kima, kašika i po vinskog ocata, 1 vezica peršuna, list vode, so, biber, maslinovo ulje.

Priprema:

1. Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije kriške, a bijeli luk ogulite. Govedinu narežite na kockice.

2. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte bijeli luk i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 minuta.

3. Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i pobiberite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2 sata, povremeno podlijevajte s vodom.

4. Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršunovim listom.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top