/FOTO/ Završene pripreme za ”Konjic Food Fest”, sutra u ovaj grad stižu izlagači iz cijele BiH

Sve je spremno za ovogodišnju manifestaciju ”Konjic Food Fest” koja će sutra biti održana u ovom dijelu BiH. Riječ je o 11. po redu festivalu hrane koji Savez poljoprivrednih udruženja Konjic organizuje uz pokroviteljstvo Općine Konjic.

”Konjic Food Fest” će biti održan u Sportsko rekreacionom centru ”Partizanovo”, a na platou ovog centra već su postavljeni prodajni štandovi i samo se čekaju izlagači, kako iz Konjica i Hercegovine, tako i ostatka naše zemlje.

Cilj manifestacije je predstaviti bogatu gastro ponudu konjičke općine, poljoprivredne i druge proizvode prepoznatljive za ovaj dio BiH, kvalitetom i raznolikošću pod motom ”Made in Konjic”.

Festival hrane će, kako smo već pisali, uz pridržavanje epidemioloških mjera okupiti izlagače sa raznovrsnom gastro ponudom, prerađevinama od voća i povrća, izlagače sa mliječnim i mesnim proizvodima, medom i pčelinjim proizvodima, te ljekobiljem.

Manifestacija će trajati od 11 do 17 sati i takmičarskog je karaktera. Ovom prilikom biće proglašeni najbolji kuharski timovi u pravljenju Begove čorbe i najuređeniji štand.

scroll to top