/FOTO/ Završen 15. Poljosajam, izlagači iz tri zemlje, organizovane i konjičke trke

U tuzlanskom naselju Breške tokom vikenda je održan 15. Međunarodni sajam poljoprivrede čiji je organizator Udruženje poljoprivrednika Tuzlanskog kantona.

Na trodnevnom sajmu svoje proizvode predstavilo je više od 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Pored izložbenog dijela u okviru sajma održan je i međunarodni stručni skup “Tradicionalni proizvodi i usluge u funkciji ruralnog razvoja i turizma” na kome su govorili vrsni predavači, profesori sa fakulteta iz Tuzle, Sarajeva i Osijeka. Osim stručnog skupa, organizovane su i aktivnosti koje su upotpunili stručnjaci iz prakse, kada su govorili o pozitivnim primjerima kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja, seoski turizam i sam obrt u poljoprivredi.

Kako je istakao predsjednik Udruženja poljoprivrednika TK Ilija Stojak cilj ove manifestacije je promovisanje tradicionalnih proizvoda, ruralnog turizma, razvoja sela i poljoprivredne proizvodnje, odnosno, cjelokupnog ruralnog razvoja.

U nedjelju, posljednjeg dana sajma organizovane su i konjičke treke, te su na dodjeli zatvaranja sajma dodijeljene zahvalnice za učesnike ove tradicionalne manifestacije.

scroll to top