Mali trikovi za ukusan pire

Krompir pire je jedan od omiljenih dodataka svakom ručku, ali s ovim novim trikovima pire može postati ručak sam po sebi. Napravite standardni pire po vašem omiljenom receptu pa onda iskoristite neki od ovih brzih i jednostavnih trikova da ga učinite zanimljivijim.
Igrajte se sa sirom

– Ako volite jači ukus, dodajte 100 grama feta ili kozijeg sira.

– Ako želite kremast ukus, umiješajte 100 g krem sira.

– Za prave gurmane, umiješajte 100 grama rendanog kačkavalja.
Pikantno

– Za meksički šmek, dodajte 1 kašiku nasjeckane čili papričice.

– Za špansku aromu, ubacite u pire četiri kašičice tucane paprike i ukrasite vlascem.

– Za indijski krompir pire, pomiješajte običan i slatki krompir, pa začinite kimom i kurkumom.
Aroma bilja

– Dodajte pesto u svoj krompir pire. Malo manje od jedne šolje pripremljenog pesta je više nego dovoljno.

– Ako želite nešto potpuno drugačuje, u spremljen pire umiješajte kašičicu usitnjenog ruzmarina i sok jednog limuna.
Hrskavo

– Dodajte 100 g isjeckanog i preprženog suhog mesa.

– Brukolu isjeckajte na sitne cvjetove pa ih prokuhajte nekoliko minuta. Začinite i dodajte ih u pire.

– Umiješate orahe, bademe i indijski orah. Samo krupno isjeckajte i umiješajte u pire.

scroll to top