/FOTO/ Sajam ”Plodovi sela malih proizvođača” okupio 50 proizvođača

U tržnom centru ”Delta Planet” u Banjaluci u subotu je otvoren sajam ”Plodovi sela malih proizvođača” koji traje i danas, a održat će se i naredni vikend.

Svoje proizvode predstavilo je više od 50 proizvođača, koji su pripremili široku ponudu proizvoda.

Sajam je jučer otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić koji je istakao da je cilj sajma da se promovišu kvalitetni domaći proizvodi koje mali proizvođači imaju u ponudi.

“Vi jeste mali proizvođači, ali ste izuzetno značajni za Republiku Srpsku. Kvalitet vaših proizvoda je nesporan i zato mora biti urađeno sve kako bi sa vašim proizvodima zauzeli mjesto na tržištu koje vam pripada”, rekao je Pašalić na otvaranju sajma.

On je podsjetio da u RS-u ima više od 40 hiljada poljoprivrednih proizvođača koji pokušavaju da budu konkurentni na tržištu.

Sajam organizuju poljoprivredni klasteri „Krajina“, „GLS“, „Una-Sana“, „Poljoklast“, „SMB“, „SRP“ i „Stara Hercegovina, a glavni partneri sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Poljoprivredni fakultet u Banjaluci, Tehnološki fakultet u Banjaluci, koji svojom podrškom doprinose razvoju i valorizaciji domaćih proizvoda.

”Program sajma smo upotpunili organizovanjem senzornog ocjenjivanja pojedinih kategorija proizvoda. Organizacijom sajma i senzornog ocjenjivanja proizvoda pomažemo našim proizvođačima da se razvijaju i unaprijede svoje proizvode te postignu adekvatnu afirmaciju na tržištu”, navode organizatori.

scroll to top