Sastojci: dvije kašike maslinovog ulja, veći luk, dva čehna bijelog luka, četiri veća krompira, dvije prase, 1,5 kocki supe od povrća, lovorov list, 100 ml vrhnja za kuhanje.
Priprema:
1. Sitno isjeckajte crni i bijeli luk. Krompir ogulite i isijecite na kockice, prasu prepolovite po dužini, dobro operite i isitnite. Kocku za supu rastvorite u litru tople vode.
2. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite crni i bijeli luk. Dodajte prasu i krompir, zajedno s listom lovora, nalijte s oko dva decilitra supe i pustite da proključa. Dodajte ostatak supe i krčkajte na srednjoj vatri dvadesetak minuta, dok krompir potpuno ne omekša.
3. Izvadite lovor, prebacite čorbu u blender i usitnite dok ne postane glatka i gusta. Vratite u posudu u kojoj se kuhala, dodajte pavlaku i pustite da se krčka još pet minuta.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)