Sastojci: 2 šoljice lješnika, 1/3 šoljice meda, 1/4 šoljice kakaa, 1 kašika kokosovog ulja, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1/8 kašičice himalajske soli.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 190 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite lješnike. Pecite ih u rerni 12-15 minuta.
2. Potom prebacite tople lješnike u posudu sa poklopcem pa protresite kako biste im uklonili ljusku. Očišćene lješnike ubacite u multipraktik te, dodajući otopljeno kokosovo ulje, blendirajte oko 5 minuta.
3. Lješnicima dodajte med, kakao, ekstrakt vanile i so. Ponovo malo blendirajte kako bi se sastojci povezali. Prebacite u teglu sa poklopcem i čuvajte u frižideru.
(Izvor. kuharica.avaz.ba)