Sastojci: 500 g tjestenine po želji, 100 g naribanog parmezana, 1 kašičica bijelog luka u prahu, biber, so, ulje.
Priprema:
1. Tjesteninu najprije skuhajte prema uputama na pakiranju tako da bude al dente. Tjesteninu procijedite i ostavite sa strane.
2. Dok se tjestenina kuha u lonac ulijte ulje tako da sloj ulja bude dovoljno dubok da tjestenina ne dodiruje dno lonca jednom kada je unutra. Ulje zagrijte na srednje visokoj temperaturi i polako dodajte malo po malo tjestenine.
3. Tjesteninu pecite oko dvije minute te ju zatim pažljivo okrenite i pecite još koju minutu dok ne postane skroz hrskava.
4. Jednom kada je pečena, tjesteninu prebacite na papirnati ručnik kako bi upio višak ulja i zatim ju stavite na tanjir. Nastavite dok ne ispečete svu tjesteninu.
5. Dok je još topal, čips od tjestenine posipajte ribanim parmezanom, bijelim lukom u prahu, biberom i soli po želji.
6. Poslužite uz salsa umak ili hummus.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)