Buhtle sa džemom za toplija jutra

Sastojci: 500 g brašna, 250 ml mlijeka, 100 g šećera, 100 g putera, 1 jaje, 1 vanilin šećer, 0,5 kašičice soli, džem po izboru.

Priprema:

1. Kvasac izmrvite u 100 ml mlakog mlijeka s kašikom šećera i brašna te ostavite da nadođe.

2. Zatim pomiješajte preostalo mlijeko, jaje, šećer, so i puter pa dodajte nadošli kvasac. Zamijesite tijesto sa brašnom, po potrebi dodajte još.

3. Ostavite da odstoji pola sata pa premjesite i napravite kuglice. Svaku kuglicu rastanjite ukrug, u sredinu stavite džem i dobro zatvorite prstima.

4. Redajte buhtle u pleh i pecite pola sata na 170 stepeni. Na kraju pospite šećer u prahu.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top