Sastojci:
4 jaja,
200 g šećera,
200 g svježeg sira,
250 g brašna,
1/2 praška za pecivo,
1 kašičica vanila paste ili esencije vanilije,
ribana korica 1 limuna,
1 kilogram kajsije,
3 kašike marmelade od kajsija.
Priprema:
U zdjelu staviti jaja i šećer te ih mikserom dobro umutiti. Umiješati sir, vanila pastu ili esenciju ili samo vanilin šećer i limunovu koricu. Lagano najmanjom brzinom miksera mutiti i dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Sve prebaciti u kalup obložen papirom za pečenje, po vrhu složiti dosta kajsija, neke malo i ugurati u tijesto. Peći oko 40 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
Zagrijati malo marmeladu od kajsija i rasporediti je po gotovom kolaču, vratiti na 3-5 minuta natrag u rernu. Gotov kolač posuti šećerom u prahu, ohladiti i poslužiti.