Sastojci: 1 kg krompira, 250 g mljevenog mesa, 100 g suhog mesa, 2 glavice crnog luka, 2 čehna bijelog luka, so, biber, suhi začin, 2 jaja, šolja mlijeka.
Priprema:
1. Sitno nasjeckajte suho meso i propržite ga, dodajte isjeckani luk i bijeli luk pa mljeveno meso. Promiješajte i malo pržite pa začinite prema ukusu. Meso treba pržiti samo da primi okus začina.
2. Krompir ogulite i isijecite na kolutove. Vatrostalnu posudu pouljite pa poredajte krompir, a preko njega rasporedite nekoliko kašika pripremljenog mesa. Redajte naizmjenično krompir i meso, uz dodatak začina. Završni sloj je krompir.
3. Umutite jaja, dodajte mlijeko i promiješajte. Prelijte time jelo i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)