BIMAL prvi u proizvodnji prehrambenih proizvoda

Na 34. svečanosti dodjele nagrada u okviru projekta ”100 najvećih u BiH” fabrika jestivog ulja BIMAL nalazi se na prvom mjestu rang liste djelatnosti „Proizvodnja prehrambenih proizvoda“.

Na osnovu pokazatelja iz finansijskog izvještaja za prošlu godinu, brčanska kompanija je još jednom lider u ovoj kategoriji.

”BIMAL zadržava status lidera kroz kvalitet svojih proizvoda, investicije i kontinurani razvoj u čemu učestvuju svi naši zaposleni. Poslovanje u prehrambenoj industriji se predugo odvija pod snažnim pritiskom koronavirusa, stoga je prvo mjesto u proizvodnji prehrambenih proizvoda jedan od pokazatelja da pripadnost BIMAL-a STUDEN Grupi omogućava stabilno poslovno okruženje”, rekla je Nataša Pucar, direktorica Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe.

Projekat ”100 najvećih u BiH” tradicionalno organizuju Poslovne novine u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i bonitetnom agencijom LRC Sarajevo. Na osnovu pokazatelja iz bilansa stanja i uspjeha, bh. ekonomija je prestavljena u rang listama raspoređenim prema djelatnostima.

”Događaj 100 najvećih u BiH ima bitan uticaj na percepciju domaće privrede. Ovo je mjesto za prezentovanje uspješnih priča, rastućih biznisa i kompanija koje doprinose razvoju naše zemlje”, istakla je Pucar.

Brčanski BIMAL je jedina fabrika jestivog ulja u Bosni i Hercegovini, a proizvodi pod istoimenim brendom su jedini domaći proizvodi u kategoriji osnovnih prehrambenih namirnica. Kompanija posluje u okviru BIMAL Grupe koja osim proizvodnje u BiH, posjeduje i fabriku za proizvodnju jestivog ulja u Srbiji, u Somboru. Ulaganja u razvoj poslovanja rezultovala su širenjem kapaciteta i tržišta, čime se BIMAL proizvodi danas nalaze širom svijeta.

scroll to top