Bh. kompanija lansirala kikiriki s okusom suhog mesa

Nakon što su početkom godine lansirali redizajnirane ambalaže popularnog kikirikija, iz bosanskohercegovačke kompanije Vispak su napravili i korak dalje te kupcima ponudili potpunu inovaciju – kikiriki s okusom suhog mesa.

Kompanija Vispak ima sjedište u Visokom, gradu koji je između ostalog poznat po kvalitetnom suhom mesu. Upravo to je bio motiv da se proizvodi kikiriki sa ukusom suhog mesa.

“Kikiriki sa okusom suhog mesa inovativni je okus uvijek rado konzumiranog kikirikija. Snack za društvo i za sve koji vole da istražuju sa okusima”, opisali su proizvod iz ove kompanije.

Ovaj proizvod još uvijek nije dostupan u svim prodavnicama i tržnim centrima, ali se očekuje da će do kraja ovog mjeseca biti dostupan na svim policama.

Proizvod se pakuje u ambalažu od 90 i 200 grama. Tim koji je prošle godine radio na ovoj inovaciji su Nejra Begić, Eldar Resić, Samra Imamović, Almir Hasanagić i Nermin Ćesović. Nejra Begić je sada stalna uposlenica u Vispaku.

Vispak je osnovan 1972. godine kao dio preduzeća Velepromet u Visokom, a s obzirom da je tad grad poznat i po suhomesnatim proizvodima sa sigurnošću se može reći da je kikiriki s ovim okusom spoj lokalne tradicije i Vispaka.

(Izvor: Klix.ba)

scroll to top