Sastojci: 300 g pilećeg mesa, 200 g korjenastog povrća (mrkva, peršun, celer), 50 g maslaca, 50 g brašna, 20 g suhe bamije, 1 žumance, 50 g kajmaka ili milerama, 1/2 limuna, 1 lovorov list, malo soli i bibera.
Priprema:
1. Prvo pripremiti bamiju tako što se treba staviti da kuha s malo limuna 20-ak minuta. Ocijediti te ostaviti po strani.
2. Pileće meso oprati, staviti u šerpu s vodom, dodati očišćenu cijelu mrkvu, peršun, celer i lovor, posoliti i kuhati. Kada je meso skuhano, supu procijediti, odvojiti meso od kostiju i izrezati ga na kockice.
3. Na kockice izrezati i kuhanu mrkvu te nasjeckati peršun i celer.
4. U drugoj šerpi staviti maslac, zagrijati ga te dodati brašno, propržiti malo pa zaliti temeljcem i kuhati 15-ak minuta.
5. Dodati meso i izrezano povrće, bamiju, pa sve skupa kuhati još nekoliko minuta.
6. Na samom kraju razmutiti žumanjce s kajmakom te uz miješanje lagano dodati supi. Servirati s kašikom pavlake na vrhu.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)