Ako imate zasad jagodastog voća u ovoj općini možete ostvariti podsticaj

Foto: Pixabay

Općina Kakanj objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje i dodjelu podsticajnih sredstava za održavanje zasada jagodastog voća koji nisu u organizovanom otkupu (aronija, američka borovnica, ribizla i dr), te pitomog šipurka.

Pozivamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Kakanj, da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje općinskog novčanog podsticaja za održavanje zasada jagodastog voća koji nisu u organizovanom otkupu (aronija, američka borovnica, ribizla i dr.), te pitomog šipurka u 2021. godini, stoji u obavijesti.

Pravo na podsticaj imaju poljoprivredni prozvođači jagodastog voća sa područja općine Kakanj, a koje nije u organizovanom otkupu (aronija, američka borovnica, ribizla i dr.), kao i proizvođači pitomog šipurka, zatim da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata kao nosioci i ažurirali podatke za 2021.godinu, te da su gore navedene kulture upisane u RPG i RK u detaljnom prikazu biljnih usjeva na posjedima iz 2021. godine.

Podsticaj iznosi:

150,00 KM/dunumu za korisnike koji su registrovali poljoprivredu kao osnovnu djelatnost,
100,00 KM/dunumu za korisnike koji nisu registrovali poljoprivrednu djelatnost

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje podsticaja:

zahtjev za ostvarivanje prava na podsticaje za biljnu proizvodnju,
kopija potvrde o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava od općinske službe prema mjestu prebivališta (fizička lica) izdate u 2021. godini,
lista korištenja iz RPG i RK – Detaljni prikaz biljnih usjeva na posjedima iz 2021. godine,
rješenje o obavljanju poljoprivredne djelatnosti (samostalni poljoprivredni proizvođači),
Potvrda iz banke o otvorenom tekućem računu.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 30.09.2021. godine

Zainteresirani mogu preuzeti Zahtjev na protokolu Općine Kakanj, te uz neophodnu dokumentaciju isti predati na mjestu preuzimanja, do gore navedenog roka.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kakanj, I sprat, Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj ili na broj telefona: 032/771-828, svakim radnim danom od 07:00-15:30.

scroll to top