Ako niste znali koje su blagodati koje nam bijelo voće nosi i koju snagu bijelo voće ima, sigurno ćete zapamtiti ono štio ćete u nastavku pročitati.
Naučnici su na temelju njegove boje, klasificirali voće i povrće u četiri grupe.
U zelenu grupu spadaju kupus, zelena salata i ostalo tamno zeleno lisnato povrće.
U narančastu i žutu grupu svrstani su citrusi, dok crvenu i ljubičastu grupu sačinjava uglavnom crveno povrće.
Zadnju grupu čini bijelo voće, a u nju spadaju prvenstveno voćke kruške i jabuke.
Otkriveno je i da unos narančastog i žutog te crvenog i ljubičastog voća i povrća ne ostvaruje nikakav utjecaj na rizik od moždanog udara.
No vrlo zanimljive su studije prema kojima, osobe koje nemaju naviku jesti općenito sve vrste voća i povrća imaju 50 posto viši rizik od moždanog udara u usporedbi s osobama koje unose obilje voća i povrća.
Jabuke i kruške spadaju u bijelo voće koje je su bogato prehrambenim vlaknima i vrstom fitohemikalije koja se naziva kvercetin.
U ovu grupu bijelog voća i povrća svrstavaju se i banana, krastavac i čičoka.
Zapamtite da raznobojno voće i povrće štiti od drugih hroničnih bolesti i da se preporučuje dnevno unositi 7 do 10 serviranja voća i povrća, a jedno serviranje neka svakako bude bijelo voće.