Sastojci:
dva limuna,
tri kašike šećera,
tri grančice svježe nane,
tri četvrtine šolje vode,
225 grama maskarpone sira,
225 grama rikota sira,
1,5 šolja slatke pavlake,
pet šolja malina,
dva pakiranja piškota.
Priprema:
1. Koristeći spravu za guljenje povrća uklonite koru s jednog limuna i prebacite je u tavu. Odmah narendajte i koru drugog limuna i sačuvajte. Iscijedite 1/4 čaše soka od limuna u šerpu. Dodajte 1/3 šolje šećera, nanu i vodu. Dovesti do ključanja i krčkati minut. Skloniti s vatre, neka se ohladi u potpunosti, a zatim izbaciti koru limuna i nanu.
2. Koristeći električni mikser, umutiti maskarpone, rikotu, preostalu limunovu koru i preostale 3 kašike šećera u velikoj posudi dok ne postane glatko. Smanjite brzinu miksera i postepeno dodajte slatku pavlaku. Povećajte brzinu miksera i mutite dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
3. Dodajte maline u dobiveni fil i nježno promiješajte da se ne bi raspale.
4. Pleh obložite piškotama, a zatim ih prelijte sokom od limuna. Preko stavite fil pa ponovite postupak s preostalim piškotama i filom.
5. Stavite u frižider da se stegne.