Sastojci:
8 fileta oslića,
50 g kapara,
2 čehne bijelog luka,
1/2 vezice svježeg ili pola kašike suhog timijana,
2,5 kašike senfa, ulje za prženje.
Za paniranje:
2 jaja,
100 g pšeničnog oštrog brašna,
250 g prezle,
2 kašike slatkog vrhnja,
biber,
so.
Priprema:
1. Kapar fino nasjeckajte s bijelim lukom i timijanom pa izmiješajte sa senfom.
2. Jednu stranu fileta oslića premažite nadjevom, preklopite i učvrstite. Jaja izmiješajte s vrhnjem, solju i biberom.
3. Savitke panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu.
4. Ispecite ih u zagrijanom ulju.
5. Pohovane savitke poslužite s kriškama limuna uz salatu od krompira i rukole.
(Teglica.ba / kuharica.avaz.ba)