Sastojci: pola šolje glatkog brašna, 500 g tanjih telećih šnicli, 5 kašika maslaca, 220 g narezanih šampinjona, 2 veće sitno nasjeckane ljutike, šolja vrhnja za kuhanje, 2 kašike svježeg nasjeckanog peršuna.
Priprema:
Brašno raširiti na tanjir, meso posoliti i pobiberiti pa ga uvaljati s obje strane u brašno.
Zagrijati dvije kašike maslaca na najvišoj temperaturi i kratko propržiti meso, da dobije zlatnu boju i bude pečeno s obje strane.
Dodati preostale tri kašike maslaca i smanjiti temperaturu na srednju pa dodati šampinjone i ljutiku i dinstati 7-8 minuta, dok gljive ne omekšaju i ne dobiju boju.
Krčkati dok se tekućina ne reducira. Uliti vrhnje za kuhanje i kuhati nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Posoliti i pobiberiti prema želji pa vratiti teletinu u sos i sve zajedno kratko kuhati.
(Teglica.ba)