Sastojci:
500 g bijele morske ribe,
krompir,
mrkva,
glavica crvenog luka,
korijen peršuna,
lovorov list,
biber u zrnu,
so,
kašika koncentrata paradajza,
dva čehna bijelog luka,
100 ml bijelog vina,
limun,
grančica celera,
list peršuna,
50 ml maslinovog ulja.
Priprema:
Očišćenu ribu, narezane mrkvu, peršun, luk i krompir stavite kuhati u hladnu vodu, zajedno s lovorovim listom, biberom u zrnu i solju. Dodajte celerov list i malo maslinovog ulja. Ostavite da se lagano kuha oko 15 minuta.
Izvadite ribu, maknite kosti i narežite. Supu procijedite, povrće izgnječite i vratite u supu, zajedno s ribom. Dodajte koncentrat paradajza, vino, bijeli luk i preostalo ulje pa sve kratko prokuhajte. Na kraju pobiberite i dodajte limunov sok i peršun.