Riblja čorba

Sastojci:

500 g bijele morske ribe,

krompir,

mrkva,

glavica crvenog luka,

korijen peršuna,

lovorov list,

biber u zrnu,

so,

kašika koncentrata paradajza,

dva čehna bijelog luka,

100 ml bijelog vina,

limun,

grančica celera,

list peršuna,

50 ml maslinovog ulja.

Priprema:

Očišćenu ribu, narezane mrkvu, peršun, luk i krompir stavite kuhati u hladnu vodu, zajedno s lovorovim listom, biberom u zrnu i solju. Dodajte celerov list i malo maslinovog ulja. Ostavite da se lagano kuha oko 15 minuta.

Izvadite ribu, maknite kosti i narežite. Supu procijedite, povrće izgnječite i vratite u supu, zajedno s ribom. Dodajte koncentrat paradajza, vino, bijeli luk i preostalo ulje pa sve kratko prokuhajte. Na kraju pobiberite i dodajte limunov sok i peršun.

scroll to top