Kako iskoristiti stari hljeb – Napravite dvopek

Hljeb vrlo brzo gubi svježinu, pogotovo onaj pekarski koji se masovno proizvodi. Ali ipak, postoje mnogi načini da ga kreativno iskoristite za pripremu mnogih ukusnih jela. Možete napraviti dvopek koji ćete koristiti duže od hljeba, a evo načina.

Sastojci

1 kg hljeba (bilo koja vrsta hljeba, mogu i kifle, pereci…)

Priprema

Hljeb narežite na tanje šnite, ali ne pretanko kako prilikom pečenja ne bi zagorio

Šnite posložite na pleh obložen s papirom za pečenje, bez da se preklapaju

Pećnicu zagrijte na 200°C i pleh s hjebom stavite da se peče 4 – 5 minuta

Izvadite pleh iz pećnice i šnite okrenite na drugu stranu te ih ponovo pecite 3 – 4 minute

Kada su šnite poprimile zlatnožutu do svijetlo smeđu boju, izvadite ih pećnice i ostavite da se ohlade

Nakon hlađenja dvopek možete konzumirati

scroll to top