Sastojci: 300 g smrznutog špinata, 5 jaja, veća glavica luka, 5 kriški starog hljeba, 2 kašike maslinovog ulja, kašika začinskog bilja, pola šoljice otopljenog maslaca, pola šoljice parmezana, bijeli luk u prahu, so, biber.
Priprema:
1. Stari hljeb narežite na komadiće i zalijte ga s četiri dl prokuhane slane vode u koju ste dodali maslinovo ulje sa začinskim biljem. Pustite da se hljeb namoči i upije tekućinu. Ocijedite špinat te umiješajte u namočeni hljeb.
2. Dodajte sitno sjeckani luk, umućena jaja, parmezan, bijeli luk, so, biber i otopljeni maslac. Promiješajte smjesu i oblikujte kuglice. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ako je prerijetka, zgusnite je prezlom.
3. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i kistom premažite svaku kuglicu s malo maslinovog ulja. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)