Pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici

Sastojci:

8-10 pilećih bataka

2 šoljice prezle

4 kašike peršuna

2 kašičice slatke crvene paprike

2 kašičice bijelog luka u granulama

1 kašičica sušenog origana

2 kašičice soli

3 kašike senfa

200 g maslaca

biber

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stepeni.

Maslacem premažite posudu u kojoj ćete peći batke, a zatim u posebnoj posudi pomiješajte prezlu, sitno ribani parmezan, sitno sjeckani peršun, origano, slatku papriku i bijeli luk u granulama. Dodajte so i biber, pa sve dobro promiješajte.

U posudi otopite maslac, dodajte mu senf i sve dobro promiješajte.

Batke premažite mješavinom senfa i maslaca, a zatim ih uvaljajte u mješavinu s prezlom.

Posložite batke u posudu za pečenje.

Pecite oko sat jedan vremena ili dok ne poprime zlatnu boju.

(Izvor: kuharica.avaz.ba)

scroll to top