Sastojci: 3 tikvice, 2 kašike maslinovog ulja, 3 mlada luka, manja veza bosiljka, 150 g edamera, 2 jaja, 100 ml pavlake za kuhanje, 2 čehna bijelog luka, so, biber, 2 kašike parmezana.
Priprema:
1. Tikvice operite, osušite, narežite na tanje kriške i posolite. Isjeckajte mladi luk, bosiljak i narendajte sir. Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i pomiješajte s lukom, bosiljkom i sirom. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, pa u njoj rasporedite tikvice.
2. Izmutite jaja, uijmešajte pavlaku, isjeckan bijeli luk, malo soli, bibera i prelijte preko tikvica. Pecite 15 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, zatim pospite parmezanom i pecite još 10 minuta.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)