Sastojci: 500 g žare, 3 kašike paradajz pirea, veza mladog luka, šolja oraha, kašika aleve paprike, ulje, so, nana.
Priprema:
1. Žaru operite i poparite da omekša. Izvadite iz vode i ostavite da se ocijedi, a zatim isjeckajte. Vodu u kojoj je bila žara sačuvajte.
2. Mladi luk očistite, sitno isjeckajte pa ga dinstajte na ulju. Potom dodajte žaru i kuhajte 5 do 6 minuta, neprestano miješajući. Dodajte alevu papriku, paradajz pire, sipajte sačuvanu vodu od koprive i stavite da se krčka na tihoj vatri dok se ne zgusne. Posolite, a pred kraj kuhanja sipajte isjeckane orahe, prethodno kratko zapečene na suhoj tavi.
3. Začinite svežom nanom, a po želji kašu možete ukrasiti sa kuhanim prepolovljenim jajetom.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)