Sastojci: 500 grama pilećih prsa, 200 grama prženog slanog kikirikija, 150 grama susama, 1 kg kisele pavlake, 200 grama kiselih krastavaca, 2 mrkve, celer, pašternjak, so.
Priprema:
1. Obariti 500 grama pilećih prsa. Uz prsa staviti 2 mrkve, po krišku celera i pašternjaka, pa sve začiniti.
2. Nakon što se prsa izvade poslije kuhanja, u dobijenu supu dodati griz knedle i pileća supa je spremna.
3. Kad se prsa ohlade ubacite ih u blender te dodajte kikiriki i sve zajedno sameljite.
4. Susam propržiti na suhoj tavi dok ne dobije zlatno žutu boju. Miješati stalno na srednjoj vatri.
5. Isjeckati kisele krastavce i ostaviti da se procijede u rešetci.
6. Sve sastojke promješati, i onda dodati kiselu pavlaku. Po ukusu dosoliti i ostaviti da se hladi.
Služiti u zdjelicama kao dadatak jelima.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)