Sastojci: pola šolje mlijeka, pola šolje neutralne pavlake, 2 kašike putera, 1,5 kašika šećera, 2 kašike brašna, kašičica soli, 4-5 šolja kukuruza, 2 jaja, pola šolje rendanog kačkavalja, isjeckan vlasac za dekoraciju, po želji.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. U dubljoj tavi srednje veličine zagrijte neutralnu pavlaku, 1/4 šolje mlijeka, šećer i puter.
3. Dok se grije smjesa s pavlakom pomiješajte brašno i preostalo mlijeko (1/4 šolje). Kada smjesa s pavlakom počne da ključa, dodajte polako mješavinu mlijeka i brašna i miješajte dok se sve ne zgusne (između 30 sekundi i 1 minute). Sklonite smjesu s vatre i dodajte joj kukuruz i so. Sve dobro promiješajte.
4. Umutite dobro jaja i dodajte polako pripremljenoj smjesi sa kukuruzom neprestano miješajući. Smjesu sipajte u pripremljen pleh i pecite oko 30 minuta u zagrijanoj rerni.
5. Nakon 25 minuta pečenja pospite jelo rendanim kačkavaljem i vratite u rernu još 5 minuta. Gotovo jelo izvadite iz rerne i ostavite da se hladi 10-15 minuta, a prije serviranja po želji pospite isjeckanim vlascem.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)