Sastojci: 500 g brašna, 1 jaje, so, voda.
Za nadjev: 500 g mljevenog mesa, malo luka, so, biber, 0,5 l jogurta ili pavlake, 1 čehno bijelog luka, ulje, voda.
Priprema:
1. Od brašna, jajeta i malo soli s vodom zakuhajte tijesto i razvucite jufku debljine 1-2 mm. Tijesto treba da je tvrdo.
2. Razvijenu jufku izrežite na kvadratiće oko 6 cm ili na pravougaonike.
3. Mesu dodajte luk, posolite, pobiberite i izmiješajte. Ruke nakvasite vodom i fino oblikujte loptice veličine lješnika.
4. Fil postavite u ugao kvadratića jufke te srolajte, a krajeve prstima slijepite. Klepe ubacite u ključalu vodu i kuhajte oko 10 minuta, dok ne isplivaju na površinu.
5. Polako ocijedite vodu te složite klepe u duboku pomašćenu tepsiju, začinite zagrijanom masnoćom i ubacite u rernu da se zapeku.
6. U pavlaku (ili jogurt) stavite čehno bijelog luka te polijte klepe ovom mješavinom.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)