Sastojci: 1 glavica kelja, 1 mala glavica luka, 400 g batata, 600 g bundeve, 2 grančice timijana, so, 2 kašike maslinovog ulja, 50 ml bijelog vina, 300 g dimljenog tofua, biber, oko 50 g prezle, 2 kašike maslaca, 5 mrkvi, 1 crvena paprika, 400 g paradajz pelata, 100 ml povrtnog temeljca.
Priprema:
1. Pripremite kelj, odvojite osam vanjskih listova, a deblji srednji dio lista stanjite. Ogulite i nasjeckajte luk.
2. Ogulite batat i bundevu, otklonite košpice pa oboje narežite na kockice. Operite timijan, posušite pa natrgajte listiće.
3. Blanširajte listove kelja u slanoj vodi 2 minute, a potom posušite. Prodinstajte luk na ulju. Dodajte timijan, batat i bundevu pa popržite. Ulijte vino te dinstajte oko 10 minuta.
4. Narežite tofu na kockice, umiješajte pa začinite. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Dodajte toliko mrvica da nastane smjesa koja se može oblikovati.
5. Time napunite listove kelja pa ih učvrstite kuhinjskim koncem. Popržite ih u vatrostalnoj posudi na maslacu.
6. Pripremite povrće, narežite mrkvu na kriške, a papriku na kockice, pa dodajte.
7. Ulijte paradajz i temeljac te pecite oko 30 minuta u pećnici.
(Izvor: kuharica.avaz.ba)