Sastojci: 12 crvenih mesnatih paprika, 3 jaja, malo vode, 3 kašike brašna, 3 kašike prezli, 0,5 kg mljevenog mesa, glavica crnog luka, 2 čehna bijelog luka, malo peršunovog lista, 2 dl kisele pavlake, so, biber, začini po ukusu.
Priprema:
1. U rerni ispecite paprike, vruće stavite u posudu i poklopite da se potpare i ohlade. Ogulite ih, izvadite sjemenke i posolite.
2. Svaku papriku uvaljajte prvo u mješavinu brašna i prezli, zatim u umućena i posoljena dva jaja, pa ponovo u smjesu od mrvica i brašna i ispohujte.
3. Crni i bijeli luk isjeckajte i propržite na ulju, dodajte mljeveno meso, začinite i dinstajte. Pred kraj dodajte peršunov list.
4. Odvojite dvije pohovane paprike, a u vatrostalnu posudu složite pet paprika, prekrijte izdinstanim mesom, a odozgo stavite ostale paprike. Prelijte pavlakom pomiješanom s jajetom i stavite u rernu da se zapeče oko pola sata na 200 stepeni.
5. Prije služenja odozgo poslažite na rezance isječene dvije pohovane paprike.