Sastojci: 55 g leće, 2 kađike maslinovog ulja, 4 komada ljutike, 1 čehno bijelog luka, 450 g mljevene puretine, 115 g pileće ili pureće jetre, 3 kašike prošeka, 30 g korijandra, so i svježe mljeveni biber.
Priprema:
1. Leću stavite u lonac i prelijte vodom pa pustite da zavrije. Kuhati oko 45 minuta. Ocijediti i ostaviti sa strane.
2. Zagrijte ulje na tavi pa preprži ljutiku i bijeli luk na umjerenoj vatri oko dvije minute. Smanjite vatru te dodajte mljevenu puretinu i jetrice. Pržiti uz miješanje oko deset minuta.
3. Ulijte prošek, pusti da zavrije i ostavi smjesu da kuha oko dvije minute. Posolite i dodjate biber.
4. Zatim prebacite smjesu u mikser, dodajte listove korijandra i skuhanu leću te miksati dok ne dobije tekstura paštete. Sve sastojke možeš zdrobiti i vilicom. Ohladiti u frižideru i poslužiti.