Sastojci za preljev: 70 g indijskih oraščića, 180 ml vode, 1 šaka svježeg korijandera, 2 kašike soka od limuna, so i biber.
Za supu: 2 zrela avokada, 400 ml kokosovog mlijeka, 2 čehna bijelog luka, so i biber.
Priprema:
1. Stavite indijske oraščiće u vruću vodu na sedam minuta. Zatim ih procijedite u cjedilu.
2. Pomiješajte u blederu: oraščiće i korijander s vodom, sokom od limuna, sol i biberom. Miješajte dok ne dobijete pire. Bijeli luk ogulite i nasjeckajte nožem.
3. Stavite meso avokada i sjeckani bijeli luk u zdjelu, a zatim dodajte kokosovo mlijeko, so i biber. Miješajte smjesu dok ne postane glatka. Ako želite poslužiti juhu vruću, stavite je u lonac i zagrijte.
4. Prilikom posluživanja, dodajte preljev i ukrasite ga s listićima korijandra.