Sastojci:
230 grama mljevene junetine
230 grama tjestenine
1 crveni luk
250 ml pilećeg temeljca
250 ml umaka od paradajza
150 grama svježeg špinata
200 grama naribane mozzarelle
1 kašika maslinovog ulja
1 čajna kašičia sušenog origana
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
U vatrostalnoj tavi prepržite kockice luka na maslinovom ulju. Dinstajte dvije minute pa dodajte mljevenu junetinu i origano.
Meso dinstajte oko tri minute uz stalno miješanje dok ne potamni.
U tavu ulijte pileći temeljac, umak od paradajza, so i biber. Sve dobro promiješajte.
Ubacite nekuhanu tjesteninu u tavu i pustite da tekućina prokuha. Poklopite tavu, smanjite temperaturu i pustite da se tjestenina termički obrađuje oko 12 do 13 minuta dok ne bude skuhana do kraja.
Naribanu mozzarellu posipajte preko vrha, pa stavite u zagrijanu pećnicu oko dvije minute dok se ne rastopi.