Sastojci: 250 g kadaifa, 120 g maslaca, 50 g oraha ili badema, malo grožđica.
Agda: 500 g šećera, pola litre vode, 100 g meda, 1 vanilin šećer, 1 limun.
Priprema:
1. Polovinu kadaifa složiti u pleh podmazan maslacem. Preko rasporediti sitno sjeckane orahe ili bademe i suho grožđe.
2. Odozgo opet naslagati kadaif i preliti rastopljenim maslacem.
3. Tako pripremljen kadaif staviti da se peče u rerni na 200 stepeni jedan sat.
4. U međuvremenu pripremiti agdu. Od šećera i vode kuhati sirup srednje gustine i povremeno kašikom skidati pjenu. Pred kraj kuhanja dodati med i nacijeđen limun.
5. Vruć kadaif preliti polovinom sirupa, a preostali sirup još ukuhati da bude gust, pa ponovo preliti kolač. Tek potpuno hladan kadaif isijeći na kocke i poslužiti.