Sastojci: 5 jaja, 5 kašika šećera, 4 kesica vanilin šećera, 5 kašika brašna, pola kesice praška za pecivo, 3 konzerve mandarina, 1 l multivitaminskog soka, po 2 kesice bijelog i crvenog želatina, 600 ml slatke pavlake, 3 kesice šlag fiksa i 3 kesice vanilin sosa u prahu (bez kuhvanja).
Priprema:
1. Umutite čvrst snijeg od belanaca, dodajte žumanca, šećer, jednu vanilu, brašno, prašak za pecivo, promiješajte, sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 170 stepeni oko 15 minuta.
2. Mandarine ocijedite, a sok izmiješajte s vitaminskim sokom, do 750 ml. Sipajte u posudu i skuhajte s bijelim i crvenim želatinom, sklonite s ringle, umešajte pire od mandarina i nafilujte ohlađenu koru.
3. Slatku pavlaku umutite s ostatkom vanilin šećera, šlag fiksom, premažite krem od mandarina i poravnajte. Vanilin sos izmiksajte s 300 ml vitaminskog soka, premažite preko šlaga, ohladite, isijecite na kocke i poslužite.
(Izvor: Kuharica)