Više od hiljadu ljudi pripremalo i uživalo u grahu u Blagaju

Na platou u podnožju Starog grada Blagaja više od hiljadu ljubitelja druženja, dobrog raspoloženja i graha okupilo se u organizaciji Udruženja omladine Blagaj uz podršku Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona drugu godinu za redom. U spremanju graha takmiči se 17 ekipa koje su došle sa područja čitavog kantona.

Organizator događaja Ado Drljević za Klix.ba kaže kako je ovo značajan događaj za Blagaj ali i sve učesnike, te vjeruje daće postati tradicija toga kraja.

”Za pobjedničke ekipe smo pripremili pehare ali i poklon iznenađenja partnerske firme Jaffa-Komerc i Jaffa plantaža““, kaže Drljević.

A kako smo otkrili u razgovoru sa učesnicima svi imaju svoje tajne za najbolji grah.

No kako poručuju najvažnije je okupljanje i druženje u dobrom raspoloženju. Uz to se su neizbježni dobra hrana, vicevi, smijeh, pjesma pa čak i ples pod sunčanim nebom uz miris graha i roštilja.

(Klix.ba)

Redakcija

Next Post

Poticaji za poljoprivredu za ovu godinu 87 miliona maraka

ned feb 23 , 2020
Federalna vlada usvojila je Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – Poticaj za poljoprivredu” utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 87 miliona maraka. Ministarstvo će Programom podrški raspoređena sredstva doznačiti korisnicima koji su ih dužni […]