Užitak uz ledene kocke

Sastojci za koru: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, kakao (po želji, ukoliko želite tamniju koru).

Agda za koru: 1 čaša vode, 1 čaša šećera.

Fil: 1 l mlijeka, 12 kašika brašna, 1 margarin, 350 g šećera u prahu.

Glazura: 100 g čokolade za kuhanje, 2/3 kašike ulja.

Priprema:

1. Sastojke za koru zajedno sjediniti i napraviti finu smjesu te je izliti u kalup za pečenje i ispeći. Dok se kora peče, pripremiti agdu i preliti prethodno pečenu koru.

2. Za pripremu fila u šerpu  staviti 1 l mlijeka i 12 kašika brašna te od njih napraviti puding i ostaviti da se hladi. U međuvremenu sjediniti margarin i šećer u prahu. Kada se puding ohladio, sjediniti ga sa smjesom od margarina i šećera. Kada je fil gotov, premazati koru.

3. Glazuru napraviti tako da istopite 100 grama čokolade sa 2/3 kašike ulja. Kada je glazura gotova, preliti kolač. Kolač ostaviti u frižideru do posluživanja.

scroll to top