Uzimanje čokolade sat vremena nakon buđenja topi masnoću

Započinjanje dana čokoladom, moglo bi vam pomoći da sagorite masnoće i podstaknete gubitak kilograma, tvrde naučnici.

Uravnotežena ishrana znači da u tanjiru imamo malo onoga što volimo – a stručnjaci kažu da malo čokolade noću takođe može pomoći u naporima za mršavljenje.

Čokolada pomaže kod mršavljenja

Mliječna čokolada je poznata po visokom šećeru i visokom nivou masti i nije prva hrana na koju pomislite kada se držite dijete. Ali istraživači iz Brigama i Ženske bolnice, Boston, SAD, razmatrali su prednosti uključivanja čokolade u dijete.

Zabilježili su podatke od 19 žena u postmenopauzi. Da bi testirala da li čokolada može pomoći u gubitku kilograma, svaka žena je konzumirala 100 g mliječne čokolade u roku od jednog sata nakon buđenja ili u roku od jednog sata od odlaska u krevet. Stručnjaci su zatim uporedili debljanje kod žena koje su uzimale čokoladu i žena koje nisu.

Rezultati studijaStudija, objavljena u časopisu FASEB, mogla bi biti olakšanje mnogim ženama koje žele da smršaju, ali ne žele da se odreknu čokolade.

Jedenje čokolade ujutro ili noću nije uticalo na težinu, otkrili su istraživači. Takođe su naveli da konzumiranje čokolade može uticati na glad i apetit, kao i na san.

Ujutro, jedenje čokolade može pomoći u sagorijevanju masti i takođe može smanjiti nivo glukoze u krvi, rekli su naučnici. Za noćno grickanje čokolade su rekli da to može izmjeniti metabolizam i dovesti do redovnijih obrazaca spavanja, prenose novosti.rs.

scroll to top