Upozorenje za proljetne radove na polju

Služba za civilnu zaštitu i nadzor Općine Orašje upozorava sve stanovnike da prilikom proljetnog čišćenja zakorovljenih i zaraslih površina, te spaljivanja prikupljenog otpada i suhe trave mogu izazvati požar.

Prikupljanje suhe trave i otpada i spaljivanje prema propisima nije dozvoljeno bez poduzimanja potrebnih preventivnih mjera. Požari mogu zahvatiti ne samo susjedne površine nego i obližnje šume, stoga je bitno da stanovnici ne krše propise jer svojom nepažnjom mogu izazvati izbijanje požara i njegovo širenje. I zapovjednik općinskog Štaba civilne zaštite moli sve stanovnike da ovo upozorenje shvate ozbiljno kako bi opasnost od izbijanja požara i njegovog širenja sveli na najnižu moguću mjeru i time dali vlastiti doprinos u efikasnom provođenju ove aktivnosti. 

U slučaju da nastupi neposredna opasnost od izbijanja požara ili da izbije požar, svaka osoba dužna je ukloniti opasnost, odnosno ugasiti požar ako je to u mogućnosti učiniti bez opasnosti za sebe i druge.

Ako to ne može učiniti sama, dužna je što hitnije izvijestiti operativni centar civilne zaštite na telefonski broj 121, najbližu vatrogasnu jedinicu: DVD Orašje – 031 712 158, DVD Donja Mahala – 031 713 147, DVD Matići – 031 773 238, DVD Tolisa 031 754 511, DVD Vidovice – 031 713 605 ili policiju na broj telefona 122.

scroll to top